YAKA KAMERASI TÜRKİYE

Yaka Kamerası Türkiye ‘de ilk olarak Türk Emniyet Departmanının isteği üzerine İçişleri Bakanlığı genelgesi ile Trafik Polislerinde kullanımına başlandı.

Polis ve Bekçi Yaka Kamerası

Yaka kameraları, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde polis ve diğer kolluk kuvvetleri tarafından kullanılmaktadır. Kameralar, memurlar ve halk arasındaki etkileşimi iyileştirmeyi amaçlamaktadır. İlk nesil ‘modern’ polis yaka kameraları, Birleşik Krallık’ta 2005 yılı civarında tanıtıldı, ardından 2014’ten itibaren, esas olarak şeffaflığı ve polisin hesap verebilirliğini artırmak için Birleşik Devletler’de büyük ölçekli uygulamalar izledi. Diğer ülkeler bu eğilimi takip etti. İlk çalışmalar ezici bir çoğunlukla olumlu sonuçlar verdi. Sonuçların yerel kullanımda ve yaka kameralarının aktivasyonunu düzenleyen kılavuzlara bağlı olarak farklılık gösterdiği gösterilmiştir. Zorluklar arasında eğitim, mahremiyet, depolama ve kayıtların yargı sisteminde daha ‘aşağı akış’ olarak kullanılması yer almaktadır. Yaka Kamerası Türkiye Polisinde yaygınlıkla kullanılmaktadır.

Jandarma Yaka Kamerası

İlk olarak bilinen Askeri yaka kameralı kullanım Afganistan’daki ABD askeri birliklerindedir, 2010 yılında Amerikan Ordusunda vücuda takılan kameraların yanı sıra kask ve yaka kameraları da kullanılmaktadır. Video kayıtları, yerel olarak depolanabilir, bir komuta merkezine veya askeri karakola geri aktarılabilir teknolojide idi. Bunun dikkate değer bir örneği, baskının canlı video görüntülerinin Beyaz Saray’a yayınlandığına inanılan Usame Bin Ladin’in yerleşkesine yapılan baskındı. 2013 yılında bir İngiliz Kraliyet Deniz askeri, Cenevre Sözleşmesi’ne aykırı olarak silahsız ve yaralı bir Afgan isyancıyı vurarak öldürdükten sonra cinayetten suçlu bulundu. Olay, görüntüleri ve sesi olayla ilgili askeri mahkemede delil olarak kullanılan bir yaka kamerası ile kaydedilmişti. Yaka kamerası, Kişisel savaş görüntülerini belgeleyen Korengal’deki 101.Hava İndirme ile ilgili Ateş Açan Discovery Channel serisinin odak noktası olmuştur.

YAKA KAMERASI TÜRKİYE

İtfaiye Yaka Kamerası

İtfaiyeciler, yangınları değerlendirmek, iletişim ve eğitim amacıyla yaka kameralarını bir araç olarak kullanır. Bu meslekteki kameralar, karanlıkta ve dumanla dolu binaların içini görebilmek için genellikle termal kameralardır. Nesnelerin ve insanların ana hatlarını vurgulamak için artırılmış gerçeklik eklenebilir. Yaka Kamerası İtfaiyesinde kullanımı yeni başlamıştır.

Sağlık Hizmetinde Yaka Kamerası

Tıbbi alanın bazı kısımlarında yaka kameraları önerilmiş ve incelenmiştir. Yaka kameralarından kaydedilen veriler, tıbbi araştırmaya yardımcı olabilir ve verilerin yanlış kendi kendine raporlanmasından kaynaklanan hataları sınırlayabilir. Diyet ve beslenme değerlendirmeleri yapılırken eksik raporlamanın yaygın olduğu tahmin edilmektedir. Araştırmalar, vücuda takılan videonun, bu tür değerlendirmeler sırasında eksik bildirimi azalttığını göstermektedir.  Örneğin kameralar hafızayı etkileyen durumlar için hafıza protezi olarak kullanılabilir. Klinik ortamlara yardımcı olmak için vücuda takılan cihazlar kullanılmıştır. Yaka kameraları, Cardiff ve Birleşik Krallık Galler’deki Vale Sağlık Kurulu tarafından hastane personeline sağlandı. Yaka Kameraları, personele yönelik şiddetli saldırı olasılığını azaltmak için düzenlendi. Saldırıya uğrayan personele destek sağlayan yöneticiye göre, kameralar ve özellikle ses kaydı başarılı kovuşturmalar için hayati önem taşıyor.

Toplu kurum alım ve özel projeleriniz için iskonto oranlarımızı öğrenmek için firmamız ile iletişime geçiniz. YAKA KAMERASI TÜRKİYE

AFRA ELEKTRONİK
Lizbon Cad. No:19/2 Öveçler Çankaya/Ankara
Tel: 0312 911 3895   Tel: 0312 232 3260

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir